bokbanditerna.blogg.se

Bokbanditerna är en helt oberoende podcast som handlar om litteratur och författare.

Gunnar Wall - journalisten som blev Palmemordsexpert

Publicerad 2017-01-10 15:40:00 i Allmänt,

I detta intressanta avsnitt får vi lära känna Sveriges främste Palmemordsexpert, Gunnar Wall. Journalisten och författaren Gunnar berättar hur han började skriva, från egna serietidningar, kvällsvick på vänstertidningen Internationalen och slutligen hur det gick till med boken, Mörkläggningen: statsmakten och Palmemordet som han senare kom att vinna guldspaden med. Ett mycket givande avsnitt och synnerligen intressant för de ungdomar som inte vet så mycket om Palmemordet och stämningarna i Sverige under 80-talet. Vi reder dessutom ut begreppet "konspirationsteori".  Klicka här eller på bilden! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Erik

Publicerad 2017-01-12 09:48:51

Finns det några officiella källor på Stay Behind-rörelsens existens? I Sverige alltså, inte i Nato-länder.

Postat av: Gunnar Wall

Publicerad 2017-01-13 17:11:03

Den här artikeln av Mikael Holmström i Svenska Dagbladet är kanske så nära en officiell bekräftelse vi kan få tills vidare: http://www.svd.se/direktorens-dubbelliv

Texten är hämtad ur hans bok "Den dolda alliansen". Holmström som har ett omfattande kontaktnät i svenska militära kretsar är mycket positiv till Stay Behind liksom till andra former av hemligt svenskt NATO-samarbete. Och hans artikel illustrerar att den kontroversiella frågan inte är om Stay Behind fanns i Sverige utan vad man sysslade med.

I övrigt skulle jag vilja rekommendera följande artikel av Daniele Ganser och Mats Deland om Stay Behind i Sverige (pdf på engelska): https://www.danieleganser.ch/Die_geheime_Armee_der_Nato_im_neutralen_Schweden_1300903848.html

Den som hellre vill läsa på svenska hittar innehållet i den artikeln i en bok av Ganser som nyligen kommit ut på Karneval förlag: "NATO:s hemliga arméer". Boken tar utförligt upp dramatiska och alarmerande uppgifter om Stay Behinds hemliga verksamhet i land efter land och alltså även Sverige.

Postat av: Erik

Publicerad 2017-04-20 20:59:01

Stort tack för ett utförligt svar Gunnar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tom och Nisse

Vi är två vanliga killar som recenserar böcker för vanligt folk. Långt ifrån Babel och finkultur.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela